Škoda Fabia arhiv

Škoda Fabia ponuja obilo prostora za potnike in prtljago. Prepričajte se.

slide 1

Brezkompromisna varnost

Kompaktne zunanje mere modela Škoda Fabia nikakor ne pomenijo kompromisov pri varnosti. Nabor asistenčnih sistemov je razširjen tudi s tistimi, ki jih sicer najdemo v večjih avtomobilih.

slide 1

Zaznavanje vozil v mrtvem kotu

Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu (Blind Spot Detect) pomaga vozniku pri varni menjavi voznih pasov z zaznavanjem vozil, ki se pojavijo v mrtvem kotu. Dva radarska senzorja, ki sta nameščena na spodnjem delu zadnjega odbijača, nadzorujeta območje za avtomobilom v razdalji do 20 metrov.

slide 1

Opozorilnik za prečni promet

Med vzvratnim vključevanjem s parkirnega mesta na cesto opozorilnik za prečni promet zadaj (Rear Traffic Alert) zaznava vozila, ki prečijo pot s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost trčenja, tako da lahko pravočasno reagira. Opozorilnik za prečni promet je del opreme, skupaj z zaznavanjem vozil v mrtvem kotu.

slide 1

Front Assist

Front Assist je varnostni sistem, ki opozarja na nevarnost trčenja in v primeru, ko se mu ni mogoče izogniti, aktivira zavore, da bi zmanjšal posledice. Front Assist deluje s pomočjo radarskega tipala, vgrajenega v masko hladilnika.

slide 1

Prilagodljivi tempomat

Prilagodljivi tempomat (ACC) ohranja varnostno razdaljo pred spredaj vozečim vozilom pri izbrani hitrosti. Nadzira delovanje motorja in zavor, če je potrebno, samodejno pospešuje ali popušča plin. Sistem deluje s pomočjo radarskega nadzora oddaljenosti. 

slide 1

Sprednja in zadnja parkirna tipala

Parkiranje z modelom FABIA je zaradi izjemne okretnosti enostavno. Lahko pa vam pri parkiranju pomagajo parkirna tipala, ki so integrirana v sprednji in zadnji odbijač in nadzirajo razdaljo med avtomobilom in ovirami.

Kontaktirajte nas

Trebnje

Avto Slak d.o.o.
Obrtniška ulica 51,
8210 Trebnje

Načrtuj pot

Novo mesto

Avto Slak d.o.o.
Kolodvorska ulica 4,
8000 Novo mesto

Načrtuj pot