Škoda Scala

Z ostrimi potezami oblikovana zunanjost sledi navdihu študije VISION RS, zanjo pa so značilni dinamični elementi in spektakularna igra svetlobe in senc.

Dogovorite se za svoj termin

Testna vožnja

Vnesite svoje podatke in na vaše povpraševanje bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Pošljite nam povpraševanje

Pridobite ponudbo

Vnesite svoje podatke in na vaše povpraševanje bomo poslali ponudbo v najkrajšem možnem času.

Sestavite si vozilo po svojem okusu

Konfiguracija vozila

Kakšna različica bi vam ustrezala? Preverite vse možnosti v Škodinem konfiguratorju.

Spoznajte vse podrobnosti

Katalogi, ceniki in tehnični podatki

Če želite raziskati vse podrobnosti o vozilu, vas na spodnji povezavi čakajo predstavitvena gradiva. Preverite vse značilnosti, opcije, cene in tehnične podatke.

Predstavitev

Klasika prihodnosti

Notranjost povzema poteze dinamične zunanjosti. Ergonomijo, značilno za znamko ŠKODA, združuje z emocionalnim dizajnom. V modelu SCALA vas bodo obdajali prijetno mehki materiali, največji osrednji zaslon v tem avtomobilskem razredu in seveda obilo prostora.

Vrhunska povezljivost

Olajšajte si življenje s pomočjo najnovejše generacije povezljivostnih storitev. V vozilo sta vgrajena SIM podatkovna kartica in brezžična povezava med vašim pametnim telefonom ter avtomobilom s pomočjo SmartLink tehnologije.

Prefinjen inženiring

Nov model je narejen na sodobni platformi A0 MQB, ki omogoča najnaprednejše oblikovanje, najsodobnejše motorje in seveda dolg spisek naprednih voznih in asistenčnih sistemov, ki jih sicer najdemo v avtomobilih višjih razredov.

Asistenčni sistemi

Stavi na varnost

Pri varnosti se SCALA zgleduje po avtomobilih iz višjih razredov. Na voljo je namreč s paleto naprednih asistenčnih sistemov, do 9 zračnimi blazinami in s sistemom za klic v sili. Pet zvezdic pomeni najvišjo možno oceno za varnost, kar le še potrjuje vrhunsko raven varnosti, ki jo ponuja ŠKODA SCALA.

Asistenčni sistemi

SIDE Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema, nameščenima na zadku avtomobila, SIDE Assist zazna vozilo, ki se približuje od zadaj, ali vozilo, ki je v mrtvem kotu. Voznika o tem obvesti preko LED signala v ohišju vzvratnega ogledala. Side Assist lahko zazna vozilo, ki je oddaljeno do 70 metrov, in lahko tako voznika pravočasno obvesti o nevarnosti na cesti.

Asistenčni sistemi

LANE Assist

Ta sistem zaznava in preprečuje nenamerno zapuščanje voznega pasu. Voznika o tem obvesti z vizualnim sporočilom, hkrati pa sproži popravek smeri s krmilnim mehanizmom. Sistem je aktiven pri hitrosti nad 65 km/h, pod pogojem, da so cestne oznake vidne in da voznik ni vklopil smernika.

Asistenčni sistemi

FRONT Assist zaščita pešcev

Ta sistem zaznava možnost trka. V kolikor oceni, da je trk neizogiben, sproži zavorni sistem in tako ublaži posledice. Hkrati lahko sistem sproži zaustavitev vozila, če zazna, da se pešec ali kolesar nevarno približuje avtomobilu in obstaja možnost, da bi prečkal cesto.

Asistenčni sistemi

Sistem zaščite potnikov

Ta funkcija koordinira dejavnosti in sisteme v vozilu, da v primeru trka čim bolj ublaži posledice. Sistem prednapne sprednje varnostne pasove v primeru pričakovanega trka ali v nestabilnih voznih razmerah, kot je hudo pre- ali podkrmarjenje. Poleg tega sodeluje s sistemom ESC in skoraj v celoti zapre stranska stekla, da prepreči vdor predmetov v vozilo.

Asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Ko pride do nesreče in se aktivirajo zračne blazine, bi lahko avto ostal v gibanju in povzročil še eno nesrečo. Tu nastopi delovanje večnaletne zavore, ki zaustavi vozilo, da prepreči naknadne trke. ESC vključuje večnaletno zavoro, torej varnostno funkcijo, ki po trčenju aktivira zavorni sistem, da prepreči nadaljnje poškodbe.

Kontaktirajte nas

Trebnje

Avto Slak d.o.o.
Obrtniška ulica 51,
8210 Trebnje

Načrtuj pot

Novo mesto

Avto Slak d.o.o.
Kolodvorska ulica 4,
8000 Novo mesto

Načrtuj pot