Novi Tiguan

Tretja generacija najbolj priljubljenega SUV-ja svojega razreda.

DOGOVORITE SE ZA SVOJ TERMIN

Testna vožnja

Želite testno vožnjo? – Pošljite nam svoje podatke in odgovorili bomo na vaše povpraševanje.

POŠLJITE NAM POVPRAŠEVANJE

Pridobite ponudbo

Vnesite svoje podatke in na vaše povpraševanje bomo poslali ponudbo v najkrajšem možnem času.

SESTAVITE VOZILO PO SVOJEM OKUSU

Konfiguracija vozila

Kakšna različica ustreza vam? Preverite vse možnosti v Volkswagnovem konfiguratorju.

Spoznajte vse podrobnosti

Katalogi, ceniki in tehnični podatki

Če želite raziskati vse podrobnosti o vozilu, vas na spodnji povezavi čakajo predstavitvena gradiva. Preverite vse značilnosti, opcije, cene in tehnične podatke.

Dizajn

Eleganten in dinamičen

Novi Tiguan izstopa z elegantnim in obenem dinamičnim zunanjim dizajnom. Sprednjemu delu dajejo svojstven pečat velike odprtine za zajemanje zraka, ozka mreža hladilnika in nova svetlobna grafika. Tekoče linije in atletska proporcionalna razmerja se zlivajo v karoserijo s športno silhueto. Skratka: novi Tiguan naredi vtis z vseh strani.

Notranjost

Izpopolnjen koncept upravljanja

Notranjost vas bo navdušila z inovativno opremo – na primer z novo ambientno osvetlitvijo, večjim zaslonom ter izpopolnjenim konceptom upravljanja, ki vključuje inteligentno digitalno glasovno asistenco.

 

Uporabniku prijazen

Kombinacija napredka in udobja

Novi Tiguan vas pozdravlja na novem nivoju: Pri tem ne mislimo le na kakovostnejšo notranjost, temveč tudi na večfunkcijski volan s haptičnimi tipkami, sredinsko konzolo z novimi funkcijami, opcijski navigacijski sistem Discover Pro Max z infotainment zaslonom velikosti 38,1 cm (15 palcev), integrirani nosilec za tablični računalnik v sredinskem naslonu za roke v drugi sedežni vrsti, opcijsko ambientno osvetlitev z do 30 barvami ter osvetljene dekorativne elemente na armaturni plošči in sprednjih vratih.

Osvetlitev, ki navduši

HD matrični žarometi IQ.Light

Inovativni HD matrični žarometi IQ.LIGHT v novem Tiguanu z več kot 19.000 posamično krmiljenimi LED-diodami navdušujejo tudi tedaj, ko vozilo miruje – s pozdravno funkcijo pred in po vsaki vožnji na tla projicirajo ustrezno animacijo. Svetlobni letvi na maski hladilnika in zadku, dinamični smerniki, ambientna osvetlitev s projekcijo motivov iz stranskih ogledal in osvetljene vratne kljuke impresivno dopolnjujejo njegovo svetlobno grafiko.

Poleg tega boste tudi ponoči uživali v bistveno boljši izkušnji vožnje. Ta tehnologija lahko druge udeležence v prometu in prometne znake še precizneje izloči iz svetlobnega snopa dolgih luči. Vaš Tiguan lahko poleg tega na cestno površino projicira oznake, ki vam pomagajo pri vožnji po zožanih odsekih na avtocesti in izboljšajo vidljivost.

100 kilometrov električnega dosega

eHybrid

Naj gre za vsakodnevne opravke ali spontane daljše izlete. Novi Tiguan eHybrid vas sproščeno pripelje do cilja – in tudi nazaj.
Z bencinskim motorjem TSI najnovejše generacije in dodatnim, zmogljivim elektromotorjem je zagotovljena kombinirana sistemska moč, ki je na voljo v dveh izvedbah. Obe imata funkcijo hitrega polnjenja, napovedani električni doseg pa znaša do 100 km. Vaš vsakdanjik torej lahko ostane enak kot doslej.

Kot uliti

Sedeži

V novem Tiguanu boste na sprednjih sedežih spoznali povsem novo dimenzijo sproščenosti in udobja. Opcijski delno usnjeni sedeži ergoActive z masažno funkcijo zmorejo domala vse: sedišče in naslonjalo sta ogrevana ločeno, omogočajo 10-prekatno masažo akupresurnih točk (opcijsko), opremljeni pa so tudi s sistemom prezračevanja za toplejše dni. Tako boste v avtomobilu z veseljem posedeli še nekoliko dlje, kot bo dejansko potrebno.

Vedno dovolj prostora

Prostorna kabina in prtljažnik

Novi Tiguan svojim potnikom ponuja obilo prostora. Pri tem je zaradi prilagodljive druge sedežne vrste kos najrazličnejšim izzivom. Sedežno klop namreč lahko nastavljate v vzdolžni smeri ter jo delno ali v celoti zložite, kar poenostavi marsikateri načrt.
Z opcijskim variabilnim prtljažnim dnom se prostornina prtljažnika poveča na vse do 1.650 litrov. Vseeno je torej, ali se odpravljate le na krajši oddih ali daljšo pustolovščino: v vašem Volkswagnu bo dovolj prostora za prtljago.

Od komfortnega, do športnega

Gumb za doživetje vožnje

V trenutku preklopiti iz športnega v komfortno in nazaj? Nič lažjega, če sedite v novem Tiguanu z gumbom za doživetje vožnje. Zadošča pritisk na gumb in z novo izbiro Atmospheres lahko prilagodite več nastavitev hkrati – od ambientne osvetlitve, predvajanja glasbe do klimatske naprave.

Barve ustvarjajo prostor

Ambientna osvetlitev

Notranjost novega Tiguana lahko nežno osvetlite z dotikom prsta (odvisno od opreme vozila). Izbirate lahko med kar 30 barvami. Več svetlobnih linij in osvetljenih dekorativnih elementov ustvarja svetlobno vzdušje po vaši meri.

Vožnja po meri

DCC Pro

Popolnoma vseeno je, ali dajete prednost športnosti ali udobju. Novi opcijski sistem za prilagodljivo uravnavanje podvozja DCC Pro vam ponuja še več možnosti, da podvozje prilagodite svojim potrebam. Elektronsko uravnavani blažilniki z 2-ventilskim sistemom, ki omogočajo še bolj natančno nastavitev, se v nekaj milisekundah odzovejo na lastnosti cestišča in vozno situacijo ter avtomatsko prilagodijo delovanje blaženja. 2-ventilska tehnologija omogoča zelo natančno krmiljenje za visoko raven udobja in dinamike. Z DCC Pro lahko izbirate med različnimi voznimi profili, kot so Comfort, Sport ali Individual. V profilu vožnje Individual lahko z drsnikom opravite svoje individualne nastavitve. Upravljalnik vozne dinamike, ki je vključen v izbiro voznega profila, izboljša tudi vozne lastnosti in tako poskrbi za več zabave in natančnosti pri vožnji.

Kontaktirajte nas

Trebnje

Avto Slak d.o.o.
Obrtniška ulica 51,
8210 Trebnje

Načrtuj pot

Novo mesto

Avto Slak d.o.o.
Kolodvorska ulica 4,
8000 Novo mesto

Načrtuj pot