NOVO MESTO: 07 393 2 990 info@avtoslak.si TREBNJE: 07 348 1 474
KLIC V SILI
+386 41 302 030
ZAHTEVAJ
POVRATNI KLIC
Celovita varnost. Popolna lepota
ASISTENČNI SISTEMI

Celovita varnost. Popolna lepota

Ko gre za varnost, Polo ničesar ne prepušča naključju. V primerjavi s predhodnikom se ponaša s še širšim naborom asistenčnih sistemov in pozorno spremlja skoraj vse, kar se dogaja okoli vas. Pri tem se tudi sam kaj hitro znajde v središču pozornosti, za kar poskrbi povsem nova oblikovna zasnova z nizko stransko linijo, dinamičnimi robovi in novimi žarometi. Med vsako vožnjo.

Sistem za zaznavanje pešcev
ASISTENČNI SISTEMI

Sistem za zaznavanje pešcev

Sistem lahko v trenutku prepozna kritično situacijo ter voznika takoj opozori z zvočnim signalom in prikazom na zaslonu. Če voznik ob tem ne zavira, ga na kritično razdaljo opozori še z zavornim sunkom. Hkrati se sistem pripravi na možnost zaviranja z vso močjo, tako da je vozniku takoj na voljo maksimalna zavorna moč. Če voznik še vedno ne pritisne zavore, sistem avtomatsko izvede zaviranje v sili.

Senzor za mrtvi kot
ASISTENČNI SISTEMI

Senzor za mrtvi kot

Opcijski senzor za mrtvi kot deluje že od hitrosti vožnje 15 km/h in je na voljo v kombinaciji z asistenco za odparkiranje, ki vozniku pomaga pri vzvratnem izvozu iz parkirnega mesta. Sistem s senzorji v zadnjem odbijaču nadzoruje prečni promet za vozilom. Če se vozilu iz prečne smeri kritično približa drugo vozilo, voznika na nevarnost opozorita zvočni signal in prikaz na zaslonu radijskega ali navigacijskega sistema.

Ohranjajte varnostno razdaljo
ASISTENČNI SISTEMI

Ohranjajte varnostno razdaljo

V določenih situacijah, zlasti v gostem prometu, se morate nenehno odzivati na druge voznike. Pri tem vam lahko pomaga serijski sistem (razen za motor 1.0 59KW) za avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC). Z njim je vožnja udobnejša, saj popolnoma avtomatsko ohranja želeno hitrost in varnostno razdaljo do vozila pred vami.

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika
ASISTENČNI SISTEMI

Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika

Ko že dlje časa vozite po ravni, monotoni cesti, se lahko zgodi, da počasi začnete postajati utrujeni. Krčevito se oprijemate volana in ga obračate sunkovito. Sistem za zaznavanje utrujenosti voznika prepozna ta neobičajni način vožnje in se takoj odzove. Oglasi se zvočno opozorilo, na zaslonu večfunkcijskega prikazovalnika pa se prikaže priporočilo za postanek.

Park Assist
Parkirni sistemi

Park Assist

Opcijski parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist zmore več: med vožnjo išče primerna parkirna mesta na obeh straneh ceste. Oddaljenost od roba cestišča sme pri tem znašati od 0,5 do 1,5 m, hitrost vožnje pa ne sme presegati 40 km/h.

Kontaktirajte nas

Trebnje
Trebnje

Avto Slak d.o.o.
8210 Trebnje
Obrtniška ulica 51
+386 7 34 81 474 – servis
+386 7 34 81 481 – prodaja
info@avtoslak.si

Načrtuj pot

Novo mesto
Novo mesto

Avto Slak d.o.o.
8000 Novo mesto
Kolodvorska ulica 4
+386 7 39 32 999 – prodaja
+386 7 39 32 990 – servis
info@avtoslak.si

Načrtuj pot